Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Smihopedia. Aan de slag met sociale media in het onderwijs

€ 18,95 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Sociale media veranderen op dit moment ingrijpend de manier waarop we met elkaar communiceren, samenleven, samenwerken en leren. Voor het onderwijs betekent dat: nieuwe uitdagingen, maar ook nieuwe kansen. Zo kunnen we sociale media-toepassingen uitstekend inzetten ter ondersteuning van verschillende leeractiviteiten. Daarnaast is er de opdracht te werken aan de mediawijsheid van de huidige generatie leerlingen en studenten. Door ze te laten werken met sociale media en te laten reflecteren op het gebruik ervan, leren we jonge mensen hoe ze media op een gezonde, verstandige en pro-actieve manier kunnen gebruiken. Tot slot: sociale media bieden fantastische mogelijkheden om efficiënter samen te werken, de dialoog aan te gaan en te bouwen aan onze deskundigheid.

In Smihopedia beschrijft Erno Mijland (1966) zijn ideeën over de betekenis van de opkomst van sociale media voor het onderwijs en de vraag hoe je er als individuele leraar of als onderwijsorganisatie mee aan de slag kunt. Daartoe geeft de auteur verspreid over het boek 100 direct toepasbare tips. Het boek is bedoeld voor professionals in alle vormen van onderwijs.

Erno Mijland is opgeleid als docent Nederlands en Engels. Hij werkte bijna 15 jaar voor Fontys Hogescholen als communicatie-adviseur, bedrijfsjournalist en docent Taal & Communicatie. Sinds 2007 is hij zelfstandig adviseur op het gebied van eigentijds onderwijs. Hij schrijft columns, journalistieke verhalen en boeken over onder andere het opvoeden van gamende kinderen, creatief denken, onderwijs, technologie en loopbaan. Erno verzorgt presentaties, gastlessen, workshops en scholingstrajecten over de impact van nieuwe technologie op leven en leren. Daarnaast begeleidt en adviseert hij schoolorganisaties bij innovatietrajecten op dit terrein.

Bij het boek hoort een website met links naar alle genoemde bronnen, een aantal `werkbladen` om zelf of met leerlingen aan de slag te gaan en extra tips.

Klik hier om alvast enkele pagina`s te bekijken.

ISBN: 978-94-90484-0-26, 128 blz.

Speciaal voor schoolorganisaties

  • U kunt op rekening bestellen. Kies bij de bestelprocedure voor `vooraf betalen` en geef bij de opmerkingen aan: `Op rekening`. Hier kunt u ook eventuele bijzondere eisen opnemen, zoals een kostenplaats. De boeken worden dan direct met een geprinte factuur verzonden. De factuur dient binnen twee weken betaald te worden.
  • U ontvangt bij elke 10 exemplaren één gratis exemplaar als u in één keer bestelt.
  • Erno Mijland verzorgt graag voor uw team een training of workshop over dit thema, indien gewenst in combinatie met een exemplaar van het boek voor alle deelnemers. Neem contact op voor de mogelijkheden: (013) 514 2390.